Uitslagen

gepubliceerd op 18 april 2017

Soms zijn er dingen die zo gewoon zijn dat je weleens vergeet dat ze er zijn, zo is dat ook het geval met de manier waarop wij binnen het schapendrijven uitslagen publiceren. Een matrix met veel getallen en wat afkortingen en de meeste schapendrijvers weten precies wat er bedoeld wordt. Omdat wij ons ervan bewust zijn dat het niet voor iedereen altijd even duidelijk is volgt hier de volledige uitleg!!

De Kop

In de kop van de uitslag staat de naam van de trial, de datum en de klasse.

De Matrix

Plaats
De plaats op de ranglijst voor deze wedstrijd
Handler
De naam van de Handler
Hond
Naam van de Hond
Outrun
Punten voor de Outrun, max 20
Lift
Punten voor de Lift, max 10
Fetch
Punten voor de Fetch, max 20
Drive
Punten voor de Drive, max 30
Shed
Punten voor de Shed(Scheiding of andere handeling in de ring), max 10
Pen
Punten voor het Pennen, max 10

Puntentelling

Totaal
Het totaal aantal behaalde punten, max 100
OLF
De punten behaald op de Outrun, Lift en Fetch, max 50

De ranking wordt bepaald op basis van het totaal behaalde punten, de deelnemende combinatie met het hoogst aantal punten eindigt als 1e. Bij gelijke score zal de hoogte van de OLF bepalend zijn, gevolgd door de score van respectievelijk de Drive, Shed en Pen. Als er daarna nog een gelijke stand is bepaald de jury op basis van het algehele beeld van de run welke combinatie hoger eindigt.

Lettertjes

Aan het einde van de matrix is er nog een kolom met lettertjes, deze kolom roept over het algemeen de meeste vragen op. Sommige Combinaties met een lettertje er achter krijgen wel punten, andere niet. Ook is de gebruikte afkorting niet bij iedere organisatie hetzelfde, zowel Noordwijktrial als de Dutch Sheep Dog Society gebruiken enkele letters, veel andere gebruiken afkortingen van 3 of vier letters, zodra je bekend bent met de volledige termen zullen, ongeacht de lengte, de afkortingen duidelijk zijn.

T
Time/Tijd, deze combinatie heeft het parcours niet in de gestelde tijd kunnen voltooien, alle reeds behaalde punten blijven wel staan. De punten van het onderdeel waarbij in tijd gelopen wordt zijn nog niet behaald en tellen dus niet mee.
R
Retire, De Handler heeft besloten om de run vroegtijdig te stoppen, alle punten vervallen.
D
Disqualified, de handler is door de Jury verzocht het veld te verlaten.
N
No-Show/Niet Aanwezig, deze combinatie stond wel op de startlijst maar is niet gestart. Veelal worden deze combinatie niet in de uitslag gepubliceerd, wij kiezen er voor om de startlijst en uitslagen zo veel mogelijk gelijk te houden.