Christmastrial 2017

gepubliceerd op 21 november 2017

Op 16 & 17 december 2017 Organiseert Noordwijktrial voor Loek Geerlings de Christmastrial 2017. Een wedstrijd schapendrijven over 4 verschillende klasse.

Uitslagen

gepubliceerd op 18 april 2017

Soms zijn er dingen die zo gewoon zijn dat je weleens vergeet dat ze er zijn, zo is dat ook het geval met de manier waarop wij binnen het schapendrijven uitslagen publiceren. Een matrix met veel getallen en wat afkortingen en de meeste schapendrijvers weten precies wat er bedoeld wordt. Omdat wij ons ervan bewust zijn dat het niet voor iedereen altijd even duidelijk is volgt hier de volledige uitleg!!

Zenuwen onder controle

gepubliceerd op 1 oktober 2014

Omdat wij uit ervaring weten dat veel handlers zenuwachtig of gespannen zijn voor een wedstrijd volgen in deze post enkele tips die je kunnen helpen om zo rustig mogelijk bij de paal te gaan staan

Als een schaap over het hek is

gepubliceerd op 28 september 2014

Als organisatie van een wedstrijd kun je alles onder controle hebben maar soms gaat het wel eens mis. Het kan zo voorkomen dat een hond niet helemaal goed achter de schapen komt waardoor deze kans zien terug te keren naar hun vriendinnetjes in de opzet pen. Soms gaat dit rustig en kunnen de opzetters de schapen van de pen houden waarna de handler de kans krijgt om zijn run af te maken. Soms heeft, zoals op deze foto, een van de schapen wel heel erg veel zin om terug te gaan.